Plavi podrum smješten je u slikovitom vološćanskom mandraću uz samo more i s tradicijom dužom od 100 godina najstariji je restoran na opatijskoj rivijeri

Restoran odlikuje vrhunska moderna europska kuhinja koja inzistira na svježim lokalnim namirnicama, tek ulovljenim škampima i ribama spajajući tradicionalno i moderno. Izbor vrhunskih sezonskih namirnica uvjetuje redovite izmjene jelovnika u Plavom podrumu.

Već godinama održava najvišu razinu usluge o čemu najbolje govore brojna priznanja koja ga svrstavaju u sam vrh hrvatske gastro scene i među 100 najboljih restorana svijeta.

Table with food and wine presented
Owner portrait

Daniela Kramarić vlasnica Plavog podruma od 1997.godine, najbolja je hrvatska sommelierka i restoraterka

Menu - A la carte Menu - Degustacijski

Članica je Hrvatskog sommelier kluba (HSK) od osnutka 1994. i dvostruka je prvakinja države te prvakinja Srednje i Istočne Europe.

U više je navrata predstavljala Hrvatsku na Svjetskim prvenstvima sommeliera, a danas je aktivna ponajprije stalnim kolumnama i blogovima o vinu koje piše za najuglednije hrvatske listove i portale.

Daniela Kramarić zaštitni je znak Plavog podruma koji je pod njenim vodstvom postao nezaobilazno mjesto hrvatske gastro scene, najbolji restoran u Hrvatskoj i jedan od 100 najboljih na svijetu.

Pored inzistiranja na vrhunskim namirnicama poput svježeg kvarnerskog škampa i istarskog bijelog tartufa, Daniela Kramarić oplemenila je Plavi podrum vrhunskom vinskom kartom i ponudom najboljih hrvatskih maslinovih ulja.

Radni dan Daniele Kramarić počinje u rano jutro susretima
s ribarima, nastavlja obaveznim posjetom tržnici i potom dočekivanjem gostiju koje će rado iznenaditi nekom novom kreacijom na tanjuru.

U potrazi za stalnim poboljšanjem ponude Plavog podruma Daniela ne krije da to čini s jedinom željom - da gostu omogući vrhunski užitak u iću i piću.

Image of wine bottle

Vinska karta Plavog podruma jedna je od najboljih u Hrvatskoj što ne čudi kada znamo da se o njoj brine osobno vlasnica Daniela Kramarić, najbolja hrvatska sommelierka.

Na karti su među oko 250 etiketa zastupljena najbolja hrvatska vina, velik izbor vrhunskih slovenskih vina, odlična selekcija odabranih talijanskih i francuskih vina, kao i ponajbolja vina iz Novog svijeta.

Uz inzistiranje na kvaliteti Plavi podrum posebno potencira i predstavljanje široke palete lokalnih vina, prvenstveno istarske malvazije i terana čije ćete najbolje predstavnike ovdje bez teškoća pronaći.

Image of wine bottle

Nemojte se zaplašiti velikim izborom kvalitetnih vina koja vas očekuju u Plavom podrumu. I ako niste znalac u Plavom podrumu će vas savjetovati oko izbora i rado povesti na zavodljivo putovanje koje će započeti čašom šampanjca, a nastaviti se u savršenom skladu s izabranim jelima bijelim i/ili crnim vinima koja će pružiti maksimalni užitak svakom gostu.

Na svakom stolu goste će dočekati prava mala izložba, ponuda od desetak ponajboljih maslinovih ulja Istre, Kvarnera i Dalmacije

Image of wine bottle

Hrvatska maslinova ulja jedna su od najboljih na svijetu pa ne čudi što im u restoranu Plavi podrum poklanjaju dužnu pažnju. Kao u kakvom boutiqueu ekstradjevičanskih ulja ovdje možete kušati različite autohtone sorte, ali i selekcije priznatih proizvođača poput Meneghettia, Štimca, Chiavalona, Agrolagune, Ipše, PZ Krka i drugih afirmiranih uljara nove generacije.

Par kapi ulja prelivenih preko jela dat će Vašem objedu novu dimenziju,
a stručno osoblje Plavog podruma uvijek je spremno pojasniti kakve su karakteristike ponuđenih ulja.

Maslinova ulja ponuđena u Plavom podrumu ne treba posebno naručivati, ona već čekaju na stolovima da ih degustirate i uživate u svakoj kapi.

Image of wine bottle

U slast!

Posjetite nas

Za hitne rezervacije molimo kontaktirajte nas na telefon +385 51 701 223.
Rezervacije poslane e-mailom, info@plavipodrum.hr, prihvaćamo najranije 3 dana unaprijed.

Kontakt