Plavi podrum smješten je u slikovitom vološćanskom mandraću uz samo more i s tradicijom dužom od 100 godina najstariji je restoran na opatijskoj rivijeri
Restoran odlikuje vrhunska moderna europska kuhinja koja inzistira na svježim lokalnim namirnicama, tek ulovljenim škampima i ribama spajajući tradicionalno i moderno. Izbor vrhunskih sezonskih namirnica uvjetuje redovite izmjene jelovnika u Plavom podrumu.
Već godinama održava najvišu razinu usluge o čemu najbolje govore brojna priznanja koja ga svrstavaju u sam vrh hrvatske gastro scene i među 100 najboljih restorana svijeta.
Daniela Kramarić vlasnica Plavog podruma od 1997.godine, najbolja je hrvatska sommelierka i restoraterka
Menu - A la carte Menu - DegustacijskiČlanica je Hrvatskog sommelier kluba (HSK) od osnutka 1994. i dvostruka je prvakinja države te prvakinja Srednje i Istočne Europe.
U više je navrata predstavljala Hrvatsku na Svjetskim prvenstvima sommeliera, a danas je aktivna ponajprije stalnim kolumnama i blogovima o vinu koje piše za najuglednije hrvatske listove i portale.
Daniela Kramarić zaštitni je znak Plavog podruma koji je pod njenim vodstvom postao nezaobilazno mjesto hrvatske gastro scene, najbolji restoran u Hrvatskoj i jedan od 100 najboljih na svijetu.
Pored inzistiranja na vrhunskim namirnicama poput svježeg kvarnerskog škampa i istarskog bijelog tartufa, Daniela Kramarić oplemenila je Plavi podrum vrhunskom vinskom kartom i ponudom najboljih hrvatskih maslinovih ulja.
Radni dan Daniele Kramarić počinje u rano jutro susretima
s ribarima, nastavlja obaveznim posjetom tržnici i potom dočekivanjem gostiju koje će rado iznenaditi nekom novom kreacijom na tanjuru.
U potrazi za stalnim poboljšanjem ponude Plavog podruma Daniela ne krije da to čini s jedinom željom - da gostu omogući vrhunski užitak u iću i piću.
Vinska karta Plavog podruma jedna je od najboljih u Hrvatskoj što ne čudi kada znamo da se o njoj brine osobno vlasnica Daniela Kramarić, najbolja hrvatska sommelierka.
Na karti su među oko 250 etiketa zastupljena najbolja hrvatska vina, velik izbor vrhunskih slovenskih vina, odlična selekcija odabranih talijanskih i francuskih vina, kao i ponajbolja vina iz Novog svijeta.
Uz inzistiranje na kvaliteti Plavi podrum posebno potencira i predstavljanje široke palete lokalnih vina, prvenstveno istarske malvazije i terana čije ćete najbolje predstavnike ovdje bez teškoća pronaći.
Nemojte se zaplašiti velikim izborom kvalitetnih vina koja vas očekuju u Plavom podrumu. I ako niste znalac u Plavom podrumu će vas savjetovati oko izbora i rado povesti na zavodljivo putovanje koje će započeti čašom šampanjca, a nastaviti se u savršenom skladu s izabranim jelima bijelim i/ili crnim vinima koja će pružiti maksimalni užitak svakom gostu.
Živjeli!
Na svakom stolu goste će dočekati prava mala izložba, ponuda od desetak ponajboljih maslinovih ulja Istre, Kvarnera i Dalmacije
Hrvatska maslinova ulja jedna su od najboljih na svijetu pa ne čudi što im u restoranu Plavi podrum poklanjaju dužnu pažnju. Kao u kakvom boutiqueu ekstradjevičanskih ulja ovdje možete kušati različite autohtone sorte, ali i selekcije priznatih proizvođača poput Meneghettia, Štimca, Chiavalona, Agrolagune, Ipše, PZ Krka i drugih afirmiranih uljara nove generacije.
Par kapi ulja prelivenih preko jela dat će Vašem objedu novu dimenziju,
a stručno osoblje Plavog podruma uvijek je spremno pojasniti kakve su karakteristike ponuđenih ulja.
Maslinova ulja ponuđena u Plavom podrumu ne treba posebno naručivati, ona već čekaju na stolovima da ih degustirate i uživate u svakoj kapi.
U slast!
Posjetite nas
Za hitne rezervacije molimo kontaktirajte nas na telefon +385 51 701 223.
Rezervacije poslane e-mailom, info@plavipodrum.hr, prihvaćamo najranije 3 dana unaprijed.